Noticias

    Foto de Trandafirul Prieteniei.

    Noticias

    Mama...
    youtube.com
    Foto de Alexandru Bucur.
    https://www.facebook.com/pages/Manastirea-Nicula-/768320916560133?fref=ts
Cei chinuiţi de duhurile rele se pot vindeca dacă fac mărturisire, dacă se leapădă de toţi adepţii răului şi cântă din toată inima lor cântarea sfântă şi Dumnezeiească: Aliluia! Aliluia! Aliluia!
    https://www.facebook.com/…/Manastirea-Nicu…/768320916560133…
    Cei chinuiţi de duhurile rele se pot vindeca dacă fac mărturisire, dacă se leapădă de toţi adepţii răului şi cântă din toată inima lor cântarea sfântă şi Dumnezeiească: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

    Noticias

    Doamne Iisuse Hristoase, Judecatorul meu Preadrept! Cunosc ca pacatele mele sunt fara de numar. De aceea Te rog in aceasta zi, in care de Iosif si de Nicodim...
    youtube.com
    Va doresc un sf.de saptamana binecuvantat alaturi de cei dragi
    — con Licuta Enescu y 45 personas más.
    Credinţa este sănătatea sufletului, în vreme ce necredinţa este cea mai rea boală. O seară frumoasă şi o noapte cu multă pace în sufletele şi în casele voastre vă doresc tuturor.
    Credinţa este sănătatea sufletului, în vreme ce necredinţa este cea mai rea boală. O seară frumoasă şi o noapte cu multă pace în sufletele şi în casele voastre vă doresc tuturor.
    De acum Fecioara cu bătrânul Iosif au plecat spre Betleem, sunt obosiţi de cale. Clipa naşterii Domnului nostru Iisus Hristos se apropie cu repeziciune. Iosif trudit, în zadar bate din uşă în uşă, din poartă+n poartă că nimeni nu+I primeşte. Afară este iarnă şi peştera departe. Iată steaua începe să+şi arate lumina pe cer! Să mergem pe urmele luminii ei! Iată şi magii din depărtări se pregătesc de cale să aducă daruri din cele alese! Să+i însoţim şi noi la drum! Să păşim mereu pe calea pocăinţei, a rugăciunii şi să+i dăruim şi noi Domnului ce nu I+au dăruit ai Lui. Aceia I+au dat o iesle săracă şi rece; noi să+I dăm inimile noastre plină de căldura dragostei, să deschidem inima noastră pentru EL şi să+L primim, să+L simţim în inima noastră cu toată dragostea. El, Dumnezeu, înconjurat de oştile îngereşti, de serafimi şi heruvimi, S+a pogorât într+o peşteră săracă. În numele cui şi pentru cine a venit? CREDINŢA NOASTRĂ RĂSPUNDE LA ACEASTĂ ÎNTREBARE: ,,PENTRU NOI OAMENII ŞI PENTRU A NOASTRĂ MÂNTUIRE A VENIT".Să plângem văzându+ne  neputinţa noastră de a+L primi şi de a+L slăvi, după datorie şi după cum s+ar cădea să o facem. SĂ SUSPINĂM CĂ NU PUTEM FACE MĂCAR CE AU FĂCUT ÎNĂINTAŞII NOŞTRI, CARE+L ADORAU PLINI DE FAPTE BUNE ŞI+I ADUCEAU LA IESLE VIAŢA CEA MAI SFÂNTĂ ŞI CURATĂ. SĂ NE CUTREMURĂM, FRAŢI CREŞTINI, DE NEMERNICIA NOASTRĂ ŞI SĂ+L ÎNTÂMPINĂM CU UMILINŢA INIMII, DAR ŞI CU NĂDEJDE NESTRĂMUTATĂ ÎN MILA ŞI BUNĂTATEA LUI. Căci dacă împăraţii şi domnii pământului fac graţieri deţinuţilor, greşiţilor ţării şi legii când li se naşte un fiu dorit, cu mult mai mult Dumnezeu, Împăratul cerului şi al pământului, ne va graţia şi pe noi osândiţii, greşiţii şi călcătorii legii Lui, la Naşterea Fiului Său, Iisus Hristos! Numai noi, să vrem acest lucru şi să ne pregătim sufletele pentru a+L primi cum se cuvine.
    De acum Fecioara cu bătrânul Iosif au plecat spre Betleem, sunt obosiţi de cale. Clipa naşterii Domnului nostru Iisus Hristos se apropie cu repeziciune. Iosif t...
    Ver más

    Noticias

    Cugetare - Nimic nu ne va ajuta nouă dacă nu vom înţelege că trebuie să fim blânzi şi îngăduitori faţă de slăbiciunile oamenilor şi să le iertăm din inimă.

Cum vom putea altfel nădăjdui că ne va ierta Dumnezeu pe noi dacă nu iertăm şi noi greşiţilor noştri?

Sfântul Spiridon a vândut odată o sută de capre unui negustor la preţul cu care se învoiseră şi a cerut negustorului să pună banii jos. Negustorul, ştiind că Sfântul nu număra niciodată banii, a pus jos preţul pentru doar nouăzeci şi nouă de capre, iar banii pentru a suta capră i-a tăinuit. După aceasta, Sfântul Spiridon i-a numărat aceluia o sută de capre şi le-a despărţit de turmele lui. Dar minând negustorul împreună cu ciobanii lui turma astfel „cumpărată”, iată că una din capre se rupe de turmă şi se întoarce înapoi, behăind. Sfântul a alungat-o, dar ea s-a întors înapoi. Şi tot aşa, până când s-a văzut limpede că acea capră nu vrea să rămână nicicum între caprele cumpărate. Atunci s-a apropiat Sfântul Spiridon de negustor şi i-a şoptit la ureche aşa: „Ascultă, fiule, capra aceasta nu în zadar se întoarce mereu înapoi la mine. Nu cumva ai dosit preţul ei?”. Negustorul, ars de ruşine, şi-a recunoscut înşelătoria. De îndată ce a plătit banii cuveniţi, capra a mers liniştită alături de turma celor cumpărate.

Altă dată în staulele de oi ale Sfântului Spiridon au năvălit nişte tâlhari. După ce au apucat câte oi au vrut, ei au căutat să iasă din staul, dar o forţă nevăzută îi ţintuia pe loc, făcându-i incapabili de vreo mişcare. În zori, Episcopul a venit să caute de oile sale. Văzându-i pe tâlhari, i-a certat cu blândeţe şi i-a povăţuit ca pe viitor să caute să-şi câştige agoniseala traiului din muncă cinstită, iar nu din tâlhărit. Apoi a luat un berbece şi l-a dăruit tâlharilor, zicându-le: „Luaţi-l pe acesta pentru osteneala voastră, să nu vă fi fost privegherea de toată noaptea în zadar!”. Apoi, i-a slobozit cu pace.
    Cugetare - Nimic nu ne va ajuta nouă dacă nu vom înţelege că trebuie să fim blânzi şi îngăduitori faţă de slăbiciunile oamenilor şi să le iertăm din inimă.
    Cum ...
    Ver más
    -interpret Mihai Ciobanu din Basarabia -muzica Mihai Ciobanu, versurile Grigore Vieru -melodie preluata si de Fuego
    youtube.com
    O piesa trista,despre mama! Cinstiti mama kit e inka vie! Mama e cea mai frumoasa religie din kite poate fi.. .Contacte: 079531366
    youtube.com
    EVANGHELIA ZILEI: 2014-12-11
JOI ÎN SĂPTĂMÂNA DOUĂZECI ŞI OPTA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH

Evanghelia de la Luca (XX, 9-18)

Zis-a Domnul această parabolă: „Un om a sădit vie şi a dat-o pe seama lucrătorilor şi a plecat departe pentru multă vreme. Şi la vremea cuvenită a trimis la lucrători un slujitor ca să-i dea din rodul viei. Lucrătorii însă, bătându-l, l-au trimis fără nimic. Şi a trimis apoi un alt slujitor; dar ei, bătându-l şi pe acela şi batjocorindu-l, l-au trimis fără nimic. Şi după aceea l-a trimis pe al treilea; dar ei, rănindu-l şi pe acela, l-au alungat. Şi stăpânul viei a zis: Ce voi face? Îl voi trimite pe fiul meu cel iubit; poate că de el se vor ruşina. Dar lucrătorii, văzându-l, s'au vorbit între ei, zicând: Acesta este moştenitorul; să-l omorâm, pentru ca a noastră să fie moştenirea? Şi, scoţându-l afară din vie, l-au ucis. Aşadar, ce le va face acestora stăpânul viei?: Va veni, şi pe acei lucrători îi va pierde, iar via o va da altora“. Iar ei, auzind, au zis: „Doamne-fereşte!“ El însă, privind la ei, a zis: „Aşadar, ce'nseamnă ceea ce e scris: Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului? Tot cel ce va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cel pe care ea va cădea, îl va zdrobi“.
    EVANGHELIA ZILEI: 2014-12-11
    JOI ÎN SĂPTĂMÂNA DOUĂZECI ŞI OPTA DUPĂ POGORÂREA SFÂNTULUI DUH
    Evanghelia de la Luca (XX, 9-18)
    ... Ver más

    Noticias

    Cuvintele Bătrânilor: Hristos este totul

I. Hristos este totul

1. Bătrânul Porfirie zicea: “Viaţa fără Hristos nu este viaţă. Dacă nu-L vezi pe Hristos în toate faptele şi gândurile tale, tu trăieşti fără Hristos”.

2. Acelaşi Bătrân adăuga: “Hristos este prietenul nostru, fratele nostru El este tot binele şi toată frumuseţea. El este Totul. În Hristos nu este nici tristeţe, nici melancolie, nici introvertire, atunci când omul este copleşit de gândurile şi împrejurările care l-au apăsat şi l-au rănit. Hristos este Bucurie, Viaţă, Lumină, Lumină adevărată, care-l îmbucură pe om, îi dă aripi, îi descoperă toate lucrurile, îl fac să vadă toate creaturile, să sufere dimpreună cu toţi şi să le dorească tuturor să fie cu Hristos şi aproape de El”.

3. Amfilohie, Bătrânul din Patmos, zicea despre omul care-L uită pe Hristos din pricina numeroaselor sale ocupaţii: “Adesea Hristos vine şi bate la poarta ta. Tu-L faci să se aşeze în anticamera sufletului tău şi, absorbit de ocupaţiile tale, uiţi de Dumnezeiescul vizitator. El aşteaptă ca tu să trândăveşti, aşteaptă… şi apoi, dacă tu întârzii prea mult, El se ridică şi pleacă. Uneori încă, eşti atât de ocupat că-I răspunzi de la fereastră: n-ai nici atâta timp încât să-i deschizi uşa!”.

4. Acelaşi Bătrân zicea: “Omul care nu-l are pe Hristos în el vede toate lucrurile sumbre şi dificile”. Şi încă: “Până ce inima omului nu este locuită de Hristos, el are loc pentru bani, pentru averi şi pentru creaturi”.

5. Asupra aspectelor Providenţei lui Dumnezeu, pe care omul le ignoră, Bătrânul Porfirie zicea: “oamenii pot ajunge la o întunecare a conştiinţei văzând, zicând aşa, neantul din faţa lor şi cugetând: Noi cădem în neant, suntem pierduţi. Iar din spate suntem războiţi! Atunci revin la Dumnezeu şi-i luminează credinţa noastră ortodoxă. Dumnezeu lucrează în taină şi nu vrea să influenţeze libertatea omului. El conduce evenimentele în aşa fel încât omul să călătorească încet acolo unde trebuie”.

6. Bătrânul Epifanie zicea: “Lecţiile pe care ţi le dă Dumnezeu sunt total diferite de cele pe care ţi le dau oamenii. Pentru noi, doi şi cu doi fac patru. Dar, pentru Dumnezeu, doi şi cu doi pot face cinci, sau şase, sau nu importă ce alt număr!”.

7. Antim, Bătrânul din Chios, spunea: “Fără voia lui Dumnezeu o piatră nu poate fi mişcată nici o frunză de copac nu se poate clătina ca să cadă pe pământ”.

8. Bătrânul Eusebiu, de la Frăţia Zoi, scria unui fiu de-al său duhovnicesc: “Atunci când Dumnezeu se îndepărtează de om, acesta, nu numai că se prăbuşeşte în tot felul de păcate şi nedreptăţi, dar el pierde şi credinţa. Dumnezeu te-a făcut creatura Sa şi, prin credinţa ta în El şi voinţa ta de a creşte după voia Sa, El te face copilul Său, prevăzând toate lucrurile ca un Tată plin de dragoste şi are grijă de viitorul tău ca tu să devii desăvârşit”.

9. Despre mijloacele pe care le întrebuinţează Dumnezeu pentru a-l ajuta pe om, Bătrânul Antim zicea: “Bunul Dumnezeu nu încetează să-i dea sugestii bune omului. Uneori îl luminează, alteori îi trimite o mângâiere prin intermediul unei persoane, alteori îi dă un semn. Mila nesfârşită a lui Dumnezeu se foloseşte de toate căile posibile pentru a-l apropia pe om de Sine şi a-l mântui”. Bătrânul adăuga: “Dumnezeu îl ajută pe om, fie printr-un părinte duhovnicesc pe care-l face să-l cunoască pentru a-l îndruma, fie printr-un înger care-l luminează, fie printr-un gând bun pe care îl sugerează, sau printr-o descoperire dumnezeiască pe care i-o acordă”.

10. Bătrânul Ieronim zicea: “Fiţi atenţi la felul în care vă petreceţi ziua de astăzi. Iar viitorul încredinţaţi-l Providenţei divine! Dumnezeu vă va ajuta. Ceea ce e cu voia lui Dumnezeu se va face! Nu vă chinuiţi mintea gândind la viitor. Dumnezeu va ajuta”.

11. Referitor la dragostea lui Dumnezeu pentru om, Bătrânul Antim, noul sfânt din insula Chios, sublinia: “Dumnezeu nu-i separă pe drepţi de păcătoşi nici nu-i compară pe cei răi cu cei buni. Albina, dacă găseşte un pic de zahăr pe o scrumieră, nu importă cât de murdară este aceasta, va lua zahărul pentru a face din el miere. Dumnezeu nu se uită dacă omul se găseşte în păcat sau în virtute, nici dacă este bun sau rău. El caută doar momentul în care să Se apropie pentru a-i veni în ajutor”.

Sursă: Cuvintele Bătrânilor, Părintele Dionysios Tatsis, Colecția Isvoare duhovnicești IX, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2004, traducere de ÎPS Andrei al Alba-Iuliei

https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/12/20/cuvintele-batranilor-hristos-este-totul/

Foto: Hristos Pantokrator, Mănăstirea Stavronikita, facere a iconarului Theofan Grecul
    Cuvintele Bătrânilor: Hristos este totul
    I. Hristos este totul
    1. Bătrânul Porfirie zicea: “Viaţa fără Hristos nu este viaţă. Dacă nu-L vezi pe Hristos în toate...
    Ver más
    http://rugainimii.wordpress.com/byzantion/ † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a. 01.Maicile de la Diaconesti - Av...
    youtube.com

    Noticias

    Colind interpretat de corul Manastirii Camarzani I do not own, nor do I intend to profit from this content whatsoever. "Copyright Disclaimer Under Section 10...
    youtube.com
    Într-o amiază, întorcându-se de la Halchida, cuviosul Iacov a ajuns la Procopi. De aici a luat-o la stânga şi s-a aflat lângă Biserica Sfântului Ioan Rusul. A int
    doxologia.ro
    Nascatoare de Dumnezeu, Pururea Fecioara, ceea ce esti Rai cuvantator si Rai al Pomului Vietii, de toate intristarile noastre, de moartea pacatului si de chinurile cele vesnice izbaveste-ne pe noi,  robii tai!   Preacurata Fecioara, ceea ce esti lumina fulgerului Dumnezeirii si norul cel stralucit cu raze de aur, cu darul preasfintelor tale rugaciuni!
    Nascatoare de Dumnezeu, Pururea Fecioara, ceea ce esti Rai cuvantator si Rai al Pomului Vietii, de toate intristarile noastre, de moartea pacatului si de chinur...
    Ver más

    Noticias

    Sfanta Fecioara Maria, facatoare de minuni Multe sunt minunile stiute si nestiute savarsite de catre Sfanta Fecioara Maria Nascatoarea de Dumnezeu, Acoperama...
    youtube.com
    Uitativa si ascultati
    — con Valeria Si Gheorghe Smaga y 41 personas más.
    Cu trupul suntem în Biserică iar cu mintea...
    www.youtube.com

    Noticias

    Cutremurătoarea minune săvârșită asupra unui bolnav de catre Sfântului Ioan Rusul

Constantin Polihroniu, un înalt funcționar de stat, vreme de vreo două ceasuri s-a rugat plângând înaintea raclei Cuviosului Ioan Rusul. Era îmbrăcat în pijamale și un taxi îl aștepta la ușa de miazănoapte a Bisericii. După ce a sfârșit convorbirea sa tainică cu Cuviosul, a pornit cu pași rari, târându-și papucii pe pardosea, și s-a îndreptat spre ieșire.

L-a oprit un preot al Bisericii și l-a întrebat de ce a plâns atâta vreme, de ce nu era îmbrăcat cum se cuvenea și a venit în biserică cu pijamale și dacă… dorea să-i dea cameră la hotel să se odihnească puțin.

-    Nu, Părinte, a răspuns  acela. M-a odihnit pentru mulți ani Sfântul, acest doctor mare și făcător de minuni pe care-l slujiți. Astăzi dimineața, soția mea a venit la Spitalul „Evanghelismos” să mă vadă. Au trecut mai mult de zece ani de când nu am mai stat în picioare, așa cum mă vedeți stând acum. Într-un an o suferință a sistemului nervos și o boală ce am avut-o m-au adus la o infirmitate, încât mi-am pierdut funcția. Am ieșit la pensie pe caz de boală și am umblat prin spitale, pentru că în al doilea an aveam mai mult de 80% paralizie la extremitățile inferioare. Paralizia, starea psihologică rea, ieșirea prematură din activitățile vieții, m-au adus la decădere fizică, aproape de moarte.

Astăzi dimineață, însă, femeia mea a venit la spital, m-a aflat dormind, dar nu m-a trezit, ci s-a așezat pe un scaun lângă patul meu. Pentru câteva secunde a luat-o somnul. Și vede, în somn fiind, că în salonul alăturat avea loc vizita medicilor, printre care era un medic străin necunoscut. Atunci ea se apropie de el și-l întreabă:
-    Domnule doctor, sunteți străin? Vă văd pentru prima oară în acest spital. Vă rog, veniți în salonul alăturat unde se află bărbatul meu paralizat de mai bine de zece ani. Medicii mi-au spus adevărul, că-l voi pierde pe bărbatul meu. Îmi voi pierde sprijinul meu. Va muri soțul meu. Veniți, domnule doctor, să-l vedeți, să-i dați curaj, să ne spuneți ceva și Dvs.
-    Mergi, doamnă, și așteaptă că voi veni să-l văd pe soțul tău!
-    Bine, domnule doctor, dar spuneți-mi numele Dvs. ca să-l știu.
-    Mă numesc Ioan Rusul, i-a răspuns acela.
Atunci a sărit deodată de pe scaun și mă vede că mă chinuiam singur să mă ridic, sprijinindu-mă pe coate.
-    Femeie, ajută-mă și tu! Cineva mă ține de subțiori și mă ridică. Ajută și tu!
M-am ridicat, am călcat pe pardosea, când hohotele de plâns ale femeii mele i-au adus lângă mine pe medicii și personalul ajutător al spitalului.

Medicul responsabil al spitalului, un creștin credincios, mișcat de povestirea femeii mele, mi-a spus:
-    Domnule Polihronie, așa cum ești, nu încerca să-ți schimbi pijamalele, mergeți, luați un taxi de la intrarea Spitalului și mergeți la Spitalul duhovnicesc, la Biserica Sfântului Ioan Rusul, care se află în valea înverzită de la Procopi – Evia, unde se află Sfintele sale Moaște. Mergeți, spuneți-i marele vostru mulțumesc, după care să vă întoarceți să va fac ieșirea din spital, care, de data aceasta – desigur foarte rar – nu o va semna un medic, ci un Sfânt. Eu, ca creștin și ca medic, cred ceea ce am spus. Deasupra științei noastre este atotputernicia lui Dumnezeu și a Sfinților Săi.

Acestea ni le-a spus, Părinte. Dați-ne și Sfinția Voastră binecuvântarea Voastră. Acestea le-a spus, acestea le-am văzut la acel binecuvântat bărbat, care, cu lacrimi (iar pentru ca bărbații să plângă, trebuie ca ceva foarte serios să li se întâmple) spunea Sfântului un profund „mulțumesc”. „Mulțumesc”, pe care sunt bucuroși să-l spună toți bolnavii din spitale, din tot felul de așezăminte pentru bolnavi și azile pentru bolnavi incurabili, care așteaptă un Înger, un Sfânt sau pe Însuși Domnul să tulbure apele pentru ca să intre în această taină, care se numește vindecare minunată și care cu adevărat se săvârșește în anumite vremuri la bolnavii pe care Dumnezeu îi alege cu judecățile Sale, cu totul necunoscute nouă.

Traducere din greacă de Ierom. Ștefan Nuțescu, Staretul Chiliei Bunavestire, Schitul romanesc Lacu, Sfântul Munte Athos via Marturie athonita

Foto: Moastele Ioan Rusu de la manastirea ce-i poarta numele din Insula Evia, Grecia / Greece / Ελλάδα
    Cutremurătoarea minune săvârșită asupra unui bolnav de catre Sfântului Ioan Rusul
    Constantin Polihroniu, un înalt funcționar de stat, vreme de vreo două ceasuri...
    Ver más